DEPREM BİLANÇOMUZ AĞIRLAŞIYOR: 3 381 ÖLÜ

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli dün sabaha karşı 04.17 dolaylarında ve sonrasında meydana gelen sarsıntılar 7,7 ve 7,6 ölçekli depremlerin geniş bçr bölgeyi Suriye’nin Halep kenti ve çevresine kadar sallanasından sonra yıkılan binalarda biyük can kaybı yaşanıyor. Şimdiye kadar 3 381 yaşandaşımız yaşamını yitirdi. Yaralı sayımız 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 775 oldu. Toprak yığınları altında hâlâ canlı ve ölülerimiz var.

DEPREM BİLANÇOMUZ AĞIRLAŞIYOR: 3 381 ÖLÜ
DEPREM BİLANÇOMUZ AĞIRLAŞIYOR: 3 381 ÖLÜ Admin
Bu içerik 230 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Türkiye ve Dünya ajansları sürekli deprem bölgelerimizdeki durumu hakkında haberler yayınlıyorlar. Tablomuz çok acı ve üzücü..

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün Kahramanmaraş'ta 04.17 ve 13.24'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depreme ilişkin son bilgileri paylaştı.

Tatar, “Depremin etki alanı 110 bin kilometrekare olarak hesaplıyoruz. Şu ana kadar 285 artçı deprem meydana geldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 381, 20 bin 426 yaralı var. Teyitlenmiş yıkılan bina sayısı 5 bin 775" dedi.

Ayrıca Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 24 bin 443 görevlinin de çalıştığını belirtti. 285'ten fazla artçı sarsıntı meydana geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te can kaybının 468 olduğunu söyledi. Gaziantep'te 581 binanın yıkıldığını belirtti. Kurum, "Bu deprem 13.5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumda" diye konuştu.

Türkiye deprem Kahramanmaraş Pazarcık Gaziantep Halep
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ