TÜRKİYE, İSVEÇ İLE NATO GÖRÜŞMELERİNİ YENİDEN BAŞLATIYOR

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığt basın toplantısında İsveç ve Finlandiya ile NATO görülmelerine yeniden başlanacağı açıkladı.

TÜRKİYE, İSVEÇ İLE NATO GÖRÜŞMELERİNİ YENİDEN BAŞLATIYOR
TÜRKİYE, İSVEÇ İLE NATO GÖRÜŞMELERİNİ YENİDEN BAŞLATIYOR Admin
Bu içerik 413 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Türkite Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından sonra İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, bugün AB'li meslektaşlarıyla Brüksel'deki toplantısına giderken, İsveç basınına Türkiye'nin yaptığı açıklamalat konusunda bilgi verdi.

Billström, “Bugün, meslektaşım Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsveç ile görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduklarını açıkladığını ve tabii ki buna hazır olduğumuzu not ediyorum, Ancak görüşmelerin ne zaman ve nasıl devam edebileceği konusunda henüz bir bilgi yok. Türkiye'den hoş geldiniz ve güzel bir mesaj” dedi.

Billström Brüksel yaptığı açıklamada “Tabii ki Finlandiya ile birlikte NATO'ya üye olma hedefiyle çalışıyoruz ama bu sonuçta Türkiye parlamentosunun meselesi. Bunun egemen devletlerin egemen kararlar alma meselesi olduğu başından beri iyi biliyoruz” ifadelerini kullanıyor.

SVT'nin haberine göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığı basın toplantısında Finlandiya ve İsveç ile daha fazla görüşme yapılacağını duyurdu. TT'nin bildirdiğine göre, ittifaktaki tüm taraflar, her şeyden önce İsveç'i Türkiye'nin endişelerini gidermek ve ülkenin desteğini kazanmak için daha fazla önlem almaya ikna etmelidir.

Dışişleri Bakanı Tobias Billström'e göre İsveç'in müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu belirterek, ”Elbette buna hazırız, bu Türkiye'den hoş geldiniz ve güzel bir mesaj” dedi.

Blinken aynı zamanda, Washington'un İsveç ve Finlandiya'nın bir an önce NATO üyesi olmasını istediğini ve bunun ikili bir mesele olmadığını vurguluyor. Reuters'e göre Blinken basın toplantısında, ABD'nin İskandinav bağlantısının olabildiğince çabuk gerçekleşmesi gerektiğini desteklediğini söyledi.

Blinken ve Çavuşoğlu, Türkiye'nin olası Amerikan F16 uçaklarını satın alma olasılığını da görüştüler. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”F-16 için İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini şart koşmak doğru olmaz. bunların iki farklı konu olduğunu söylebilirim” diyor.

Türkiye İsveç Finlandiya NATO görüşme ABD F-16 Mevlüt Çsvuşoğlu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ