FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİNE MECLİSTEN ONAY ÇIKTI

Rusya – Ukrayna anlaşmazlığı üzerine yaklaşık bir yıl önce İsveç ile birlikte NATO üyesi olmak isteyen Finlandiya nihayetinde hem Macaistan Hem de Türkiye Parlamentolarının onaylaması üzerine Temmuz ayındaki NATO toplantısında resmen üye olacak. İsveç’e henüz hem Macaristan Hem de Türkiye engeli var.

FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİNE MECLİSTEN ONAY ÇIKTI
FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİNE MECLİSTEN ONAY ÇIKTI Admin
Bu içerik 393 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

TBMM Genel Kurulu’nda, Kuzey Atlantik Antlaşmasına Finlandiya’nın Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen uluslararası sözleşmeye ilişkin teklifle; NATO’ya üyeliğinin Avrupa-Atlantik güvenliğine katkı sağlayacağı değerlendirilen Finlandiya’nın Kuzey Atlantik Antlaşması’na katılımına ilişkin olarak antlaşmaya taraf her bir ülkenin imzaladığı protokolün onaylanmasının uygun bulunması amaçlanıyor.

TBMM, Perşembe akşamı uzun bir sürecin ardından kararı oyladı. TBMM oturumuna katılan 276 milletvekilinin hepsi “evet” yönünde oy kullandı. Böylece Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda önü açılmış oldu.

Türkiye'nin kararı, Macaristan parlamentosunun Finlandiya'nın NATO başvurusunu 182 evet'e karşı 6 hayır oyla onaylamasından birkaç gün sonra geldi.

Türkiye’nin İsveç’ten isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda onay vermeyeceği yönündeki kararı devam ediyor. Macaristan’da İsveç’in kendilerine yönelik birtakım eleştirilerinde haksız olduklarını ileri sürerek onay vermiyor. Temmuz ayındaki NATO toplantısında yalnızca Finlandiya yeni üye olarak kabul edilecek.

Türkiye Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Finlandiya NATO ğyelik onay
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ