İSVEÇ POSTASI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın seçtiği ve içlerinde eşi Seher Erbaş’ında olduğu kalabalık bir heyet, “Diyanet’e bağlı vakıfların genel kurullarına katılmak” amacıyla bu turistik geziyi düzenledikleri ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden bu durumu haberleştiren Mustafa Bildircin'e göre geziye, Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcıları Kadir Dinç ve Selim Argun da yer aldı. Diyanet İşleri Başkanı Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı’nın da heyette yer aldığı iddia edildi. Yurt dışı görevine öte yandan özel kalem, protokol, koruma ve basın ekibinin de götürüldüğü belirtildi.
Haberdeki İddiaya göre geziye ilişkin, tepki çekeceği gerekçesiyle kamuoyuna açıklama yapılmadı. Heyette yer alan isimlere, “Sosyal medyada paylaşım yapmayın” denildiği de öne sürülürken Diyanet’in resmi yayın organlarından da ziyaret paylaşılmadı.
Şimdi Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Kerem Birinci’ye soruyorum:
1-Bu ziyaretle ilgili “diyanet.se” internet sayfanızda en küçük bir haber ya da açıklama yok. İsveç’teki basın mensuplarını neden bilgilendirmediniz?
2-Basından kaçırmaya çalıştığınız birşeyler mi var?
3-İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması olaylarında bir tek beyanatınız bile olmadı, neden? Kim ya da kimlerden korkuyorsunuz?
4-Bu suskunluğunuzun nedeni nedir?
5- Hangi otelde kaldılar ve ne kadar hesap ödendi?
