İSVEÇ POSTASI
Saldırgan Taleb Abdul Jawad, kiraladığı arabasını Magdeburg'daki Noel pazarındaki kalabalığın üzerine sürdü. Biri küçük bir çocuk olmak üzere en az dört kişi öldü. Polis, en az 41 kişinin ağır yaralandığını ve 78 kişinin de hafif yaralandığını söyledi. Bild gazetesine göre yaralı sayısı daha da fazla olabilir. Bundan tam sekiz yıl önce de benzer bir terör eylemi Berlin'deki Noel pazarında yaşanmıştı. Daha sonra doğrudan kalabalığın içine girip 13 kişiyi öldüren İslamcı Anis Amri oldu. Şimdi ise gerekçenin tam tersi olduğu görülüyor.
Der Spiegel'e göre tutuklanan kişi, 2006 yılında Suudi Arabistan'dan Almanya'ya gelen ve her bakımdan İslam'ı ve İslamcılığı çok eleştiren 50 yaşında bir psikiyatrist. Reuters'e göre adı Taleb Abdul Jawad. Frankfurter Rundschau'da 2019 yılında yayınlanan bir makalede aynı isimli bir kişinin, İslam'dan uzaklaştığı için Almanya'ya sığınma talebinde bulunduğunu söylüyor.
Suudi Arabistanli katil Taleb Abdul Jawad
Aynı makalede Suudi kadınların kendi memleketlerindeki baskıdan kurtulmalarına yardımcı olmak için yaptığı çalışmalardan da bahsediyor. Aynı yıl BBC'ye eski Müslümanların Orta Doğu'dan kaçmasına yardım ettiğini ve Suudi Arabistan'da güvenli bir şekilde "ateizmi uygulayamayacağını" söyledi.
Suudi Arabistanlı bir kaynak Reuters'e, ülkenin Alman yetkililerini Taleb Abdul Jawad hakkında uyardığını ve kaynağın X'e aşırılıkçı mesajlar yazdığını söylediğini söyledi.
Die Welt'e göre saldırgan, Bernburg yakınlarındaki bir hapishanede çalışıyordu. Gazete ayrıca X'te şüpheliyle ilgili mevcut tüm bilgilerle eşleşen bir hesap tespit etti. Magdeburg hakkında birkaç kez yazıyor, belirlenen kişiyle aynı yaşta ve aynı adı taşıyor.
X’te hesapta diğer şeylerin yanı sıra şunu yazıyor: "Almanya Avrupa'yı İslamlaştırmak istiyor". Bir klipte Yunanlıların Sokrates'i dini eleştirdiği için nasıl idam ettiklerini anlatıyor ve Avrupa ile Kuzey Amerika'nın antik Yunanistan'ın mirasçıları olduğunu iddia ediyor. Yine X’te, “İslam'ı eleştirenlerin hayatlarını mahvetmek için aktif ve cani bir şekilde avlanan ülke Alman milletidir. Bu nedenle Sokrates'in öldürülmesinden Almanya'yı sorumlu tutuyorum" diyor.