ALMANYA SEÇİMLERİNDE GEÇİCİ SONUÇ AÇIKLANDI

Almanya’da dün yapılan erken genel seçim geçici sonuçları Almanya Seçim Kurulu tarafından açıklandı. Buna göre, Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri yüzde 28,6 ile genel seçimi önde tamamladı. Almanya İçin Alternatif (AfD) yüzde 20,8 ile ikinci parti konumuna yükseldi. Sosyal demokratlar yüzde 16,4 ile üçüncü parti oldu.

ALMANYA SEÇİMLERİNDE GEÇİCİ SONUÇ AÇIKLANDI
ALMANYA SEÇİMLERİNDE GEÇİCİ SONUÇ AÇIKLANDI Admin
Bu içerik 342 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Almanya dün yapılan erken genel seçimleri geçici seçim sonuçlarını Almanya Seçim Kurulu, tarafından geçici resmi sonuçlarını açıklandı. Buna göre Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) yüzde 28,6 ile seçimlerin galibi oldu.

Almanya’nın içinde bulunduğu sosyal hoşnutsuzluklardan yararlanrak bundan 6 yıl önce kurulan aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi bir önceki seçimlere göre oy oranını 10,4 puan artırarak yüzde 20,8 ile ikinci sırada yer aldı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise yüzde 16,4 oy oranıyla üçüncü, olurken, Yeşiller Partisi ise yüzde 11,6 ile dördüncü sırada bulunuyor.

Sol Parti ise oyunu bir önceki seçime göre 3,9 puan artırarak yüzde 8,8 oy oranını yakaladı.

Hükümetten ayrılarak ülkede erken genel seçime gidilmesine neden olan Hür Demokrat Parti (FDP) bu seçimlerde yüzde 4,3 oy oranıyla, yüzde 5'lik barajın altında kaldı.

İlk kez genel seçimlere katılan "Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin" (BSW) Partisi de yüzde 4,9 oy oranıyla barajı aşmayı kıl payı kaçırdı.

Almanya Federal Meclis'te sandalye dağılımı şu şekilde:

CDU/CSU 208,

 AfD 152, 

SPD 120, 

Yeşiller 85,

Sol Parti 62

Bu duruma göre Hıristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokratların bir koalisyon hükümeti kurmaları bekleniyor.

Erken Genel Seçimde Türk kökenli 19 Milletvekili parlamentoya girdi.

SPD 7, Sol Parti 7, CDU 2, Yeşiller 2, CSU 1 milletvekili çıkardı.

SPD: Hakan Demir (Berlin), Metin Hakverdi (Hamburg), Macit Karaahmetoglu (BW), Mahmut Özdemir (NRW), Aydan Özoğuz (Hamburg), Derya Türk-Nachbaur (BW), Serdar Yüksel (NRW)

Sol Parti: Gökay Akbulut (BW), Ateş Gürpınar (Bavyera), Cem Hamit İnce (Aşağı Saksonya), Cansın Köktürk (NRW), Ferat Koçak (Berlin), Cansu Özdemir (Hamburg), Mirza Edis (NRW)

Yeşil Parti: Ayşe Aşar (Hessen), Filiz Polat (Aşağı Saksonya)

CDU: Serap Güler (NRW), Tijen Ataoğlu (NRW)

CSU: Hülya Düber (Bavyera)

Almanya Erken Genel Seçim Seçim Sonuçları CDU/CSU Friedric Merz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ