‘Hamile Kadın Dışarı Çıkmasın…’

TRT 1 ekranlarında yine bir skandala imza attı. Halkın vergileriyle AKP’nin borazanına dönüşen TRT kanalları halkı taciz etmeye devam ediyor.

‘Hamile Kadın Dışarı Çıkmasın…’
‘Hamile Kadın Dışarı Çıkmasın…’
Bu içerik 6992 kez okundu.

Çarşamba Günü iftar saatlerinde yayınlanan “Ramazan Sevinci” programına konuk olarak katılan avukat Ömer Tuğrul İnançer hamile kadınlar hakkında yaptığı sert yorumlarla bir skandala imza attı. Hamileler kadınlar büyük tepki gösterdiler.
 

Bundan 8-10 gün önce yerel bir televizyon kanalına yayınladığı belgeselde Atatürk’ün elindeki sigarayı buzlamadığı için 73 bin TL ceza kesen RTÜK’ün yayınlanan bu program karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor.


TRT 1’de 23 Temmuz’da yayımlanan programa tasavvuf düşünürü olduğunu dile getiren avukat Ömer Tuğrul İnançer konuk oldu. Şeyh Vefa’nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikâyesini anlatan İnançer, konunun hamileliğe gelmesi üzerine şu ilginç yorumu yaptı: “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşamüstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir.” İnançer’in bu sözlerine karşı sunucu Bekir Develi de “Allah razı olsun” diye katıldı. Dilimizde bir söz vardır, ”Al birini vur ötekine” derler, sunucu da katılımcı da aynı mantığın insanları. Tasavvuf’ta kin, nefret ve kötü söz yoktur. Tasavvuf bir hoşgörü felsefesidir. Bu olaya başta gerçek tasavvufçular karşı çıkmak durumundadır.
 

Programdaki sözlerinin tepki çekmesi üzerine Cuma günü bir açıklama yapan İnançer sözlerinin arkasında durduğunu belirterek “Hamileleri gören genç kızlar doğurmaktan korkuyor’ dedi.
 

Şimdi bu tür kişilere ve TRT yönetimine  sormak gerekiyor. Bu gücü nereden alıyorsunuz?

Ömer Tuğrul İnançer TRT İftar Programı Hamile
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ