İSVEÇLİ KADINLARIN YÜZDE 80’İ CİNSEL TACİZE MARUZ KALMIŞ

Demoskop adlı anket şirketi İsveç gazetesi Expressen için yaptığı araştırmasında İsveçli kadınların yüzde 80’inin erkekler tarafından cinsel tacize ya da saldırıya maruz kaldığını ortaya koymuştur. Bu oran erkeklere yönelik olarak yüzde 28 olarak yansımaktadır.

İSVEÇLİ KADINLARIN YÜZDE 80’İ CİNSEL TACİZE MARUZ KALMIŞ
İSVEÇLİ KADINLARIN YÜZDE 80’İ CİNSEL TACİZE MARUZ KALMIŞ
Bu içerik 2463 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI  


Hollywood Filim Yönetmeni Harvey Weinstein’e yönelik tanınmış film yıldızlarının ortaya attığı taciz ve tecavüz olaylarından sonra tüm dünyada hız kazanan kadınlara yönelik cinsel ve saldırı olayları arka arkaya ortaya çıkmaktadır. Kadınlar, hashtaggen #Metoo (ben de) adı altında başlattıkları taciz ve saldırı öyküleri gerek yazılı gerekse sosyal medyaya hızla yayılmaktadır.

Demoskop anket şirketinde analizci olarak çalışan Peter Santesson, “Araştırmamız olayın madurları ya da  tanıkları ve son günlerde sosyal medyada ortaya çıkanlar gösteriyor ki, anketimizi döğruluyor. Bu alandaki sorun göründüğünden daha büyüktür. Bir bölüm azınlıkta olan kadınlar bu tür olaylara maruz kalmamışlardır ve erkeklerin tacizine uğrayan kadın kitlesi çoğunluktadır” ifadelerini kullanıyor.

Araştırma şirketi yetkilililer, 40 yaş altı kadınların yüzde 65’i ve 65 yaş ve üstünün yüzde 38 oaranında taciz ya da saldırıyla karşılaştıklarını dile getiriyorlar. Bunlardan yüzde 18’i ağır cinsel saldırıya uğradıklarını doğruluyorlar.

Kadınlar saldırıların yüzde 65’inin yabacı (tanımadıkları), yüzde 38’inin tanıdık çevreden geldiğini söylerken, kadınların yüzde 33’ü işyerinde meslektaşlarının cinsel tacizine uğradıklarını belirtiyorlar. Erkeklerin yüzde 19’u işyerinde cinsel tacize uğradığını ifade ediyorlar.


                                       İsveçli şarkıcı Carola Häggkvist 11 yaşında cinsel tacize uğradığını anlatıyor

Linda Bengtzing adlı kadın müdürünün “bizim seks kulübe gelse” biçiminde kendisini rahatsız ettiğini söylerken, İsveç’in tanınmış ses sanatçılarından Carola Häggkvist ise, 11 yaşında bir spor kampında bir kadın tarafından tacize uğradığını sosyal medyada, “Bir spor kampındaydık. İngilizce konuşan 18 yaşlarında genç bir kadın beni ve arkadaşımı bir biçimde kandırarak odasına kilitledi. Bu arada soyunmaya başladı ve bize saldırıdı. Çok korkmuştuk, kaçmaya başladık ve bir biçimde elinden kurtulduk” diye yazıyor.

Kadınlar, hashtagen#Metoo adı altında sosyal medyaya ve basında yaşadıklarını anlatmaya devam ediyorlar. 

İsveç Demoskop Expressen cinsel taciz tecavüz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ