24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bir ülke, çağın gereklerine ve çağdaşlığa inan ve bunun en iyi yolunun çağdaş, bilimsel bir eğitim olduğunu bilen öğretmenlerin omuzlarında yükselir. Buna inanan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!..

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Bu içerik 2177 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür”, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağımızın içinde bulunduğu uygarlık düzeyini yakalamanın ve onu aşmanın ancak ve ancak çağdaş, bilimsel bir eğitimle olanaklı olacağının bilincindeydi. Bu nedenle öğretmenlere seslenerek; “Ben fikri hür, vicdani hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmenizi istiyorum, diyordu.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk'e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayınlanması ile resmileşmişti.

Atatürk’ün 100. doğum yıldönümü olan 1981’de, “başöğretmen” olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşti.

Osmanlı’nın neden yıkıldığını çok iyi analiz eden eşşiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk işe eğitimi düzenlemekle başladı. Ülkenin iyi bir geleceğe ancak ve ancak çağdaş' laik eğitimle sahip olunacağını biliyordu. “Hayatta en hakika yol gösterici bilimdir, fendir...” sözünü öyle ulu orta laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir..



Mustafa Kemal Atatürk sadece Cumhuriyeti kurmakla kalmamış, onun gereği olan Türk aydınlanmasını ortaya koyduğu devrimleriye gerçekleştirmiştir. Bunu içine sindiremeyen gerici güçler geri çekilerek zaman kollamışlardır. 1950’de gelen çok partili yaşam ve Menderes’in oy avcılığı karşı devrim rüzgarlarını estirmiş ve gericiler günden güne palazlanarak bugünlere gelmişlerdir.

Bugün eğitimimizin geldiği nokta yürekler acısıdır. Çağdaş, laik eğitimden adım adım uzaklaşılmış ve çağın gerisine düşen bir yol izlenmeye çalışılmaktadır.

Bugünün iktidarı ve eğitim sistemini ellerine geçirenler eğitimi çağın gerisine taşıyarak belki kendi çıkarlarını koruyabilirler ama ülkeye yaptıkları kötülüğü tarih hiçbir zaman unutmayacak ve affetmeyecektir.

Bugünde Ulu Önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve saygıyla anarken; O’na laik olmak için tüm güçleriyle öğrencilerinin çağdaş değerlerle yetişmesi için uğraşan, didinen öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

24 Kasım Öğretmenler Günü Mustafa Kemal Atatürk başöğretmen Millet Mektepleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ