SÖZCÜ DAVASINDA MAHKEME İLK KARARINI AÇIKLADI

Sözcü davasında ilk duruşma bugün görüldü. Verilen aranın ardından mahkeme ilk kararını açıkladı. Sözcü gazetesi avukatlarından Celal Ülgen, mahkemedeki savunmasında olduğu gibi 'Gazetecilik yargılanıyor' dedi.

SÖZCÜ DAVASINDA MAHKEME İLK KARARINI AÇIKLADI
SÖZCÜ DAVASINDA MAHKEME İLK KARARINI AÇIKLADI Admin
Bu içerik 2836 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı hakkında "FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçundan hazırlanan iddianame kapsamında yargılanma bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Bugün sabah 10:00'da başlayan duruşmada Sözcü yazar ve çalışanları ile avukatları savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından mahkeme karar için ara verdi.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Mahkeme davanın düşürülme talebini reddederken bugünkü dava ile 19 Mayıs 2017 soruşturma tarihli davanın birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme, bu dava dosyası ile Sözcü’nün ilk dava dosyasının, “hukuki ve fiili irtibat bulunması sebebiyle birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme, her iki dava dosyasını mütalaa alınması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma 12 Mart’a ertelendi.

Sözcü gazetesi avukatlarından Celal Ülgen duruşma çıkışında açıklama yaptı. Ülgen mahkemedeki savunmasında olduğu gibi 'Gazetecilik yargılanıyor' dedi.

Ülgen'in açıklaması şöyle;

Bugün gazetecilik faaliyetleri yargılandı. Çünkü iddianamede aslında suç unsuru olan herşey gazetenin köşe yazıları ve manşetleri idi. Bunu olabildiğince anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştık. Soruşturma savcısının nasıl kurnazlığa kaçtığını, iddianamede kanıt olmadığı halde nasıl kanıt varmış gibi davrandığını anlattık. Türkiye'de sorun tek bir savcının değil talimatla dava açılması sorunudur. Hukukun üstünlüğü ilkesinin işlememesi sorunudur. Bugünkü dava daha önce açılan dava ile aynı tarihe atılarak birleştirildi. Duruşma 12 Mart'ta görülecek... Bu arada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütaalasını verecek. Görelim bakalım sayın savcı neyi boy boylayacak!

Kaynak: abcgazetesi

Sözcü Fetö mahkeme karar gazeteci yargı gazete
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ