AVRUPA’DA MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN BİR KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Avrupa’da yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü bir can daha aldı. Böylece bu virüsten ölenlerin sayısı iki yükseldi. İsveç Halk Sağlığı Kurumu, İsveç’te 100 yakın kişinin bu virüsü taşıdığı açıkladı.

AVRUPA’DA MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN BİR KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ
AVRUPA’DA MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN BİR KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 789 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Avrupa’da 202’den itibaren görülmeye başlayan maymun çiçeği hastalığı bir yandan yavaş yavaş can alırken bir yandan da artmaya devam ediyor. Şimdiye kadar iki kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. İsveç Halk Sağlığı Kurumuna göre, İsveç'te 85 kişinin virüsle enfekte olduğu tespit edilirken, bunlardan 10 kişiye yakını hastanelerde tedavi altında bulunuyor.

Avrupa'daki birkaç ülke binlerce vaka rapor ediyor. 27 Temmuz itibariyle, Avrupa'da 13.043 kişi enfekte olmuş ve vakaların yarısından fazlası Almanya, Büyük Britanya ve İspanya'daydı. Son iki gün içinde İspanya'da maymun çiçeği virüsünden iki ölüm bildirildi. İspanyol El Pais'e göre bunlar Avrupa'daki ilk ölümler.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu hâlâ virüsün yayılması ve insan vücudunda gelişmesi hakkında fazla birşey bilmiyor. İsveç’te giderek daha fazla bölge aşılamaya başlamayı tercih ediyor. Södersjukhuset'teki ilgili  birim yöneticisi Victor Westergren, “Yaklaşık onda birinin yatarak tedavi gerektirdiğini görüyoruz” açıklamasını yapıyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu'na göre, virüs esas olarak enfekte bir kişiyle yakın fiziksel temas, öncelikle cinsel temas yoluyla bulaşıyor. Bunun dışında enfeksiyonun örneğin yatak takımları veya havlular yoluyla bulaştığı bazı durumlar da ortaya çıkıyor. Yetkili, virüsün solunum yolu yoluyla da bulaşabileceğini belirtiyor.

Maymun çiçeği olan birkaç hastanın alındığı Södersjukhuset'teki yetkili birimin lideri olan Victor Westergren, “Hastaların tedavi için hastaneye yatırılması alışılmadık bir durum değil. Fakat, bunun başlıca nedeni virüsün tehlikeli ya da yaşamı tehdit edici olması değil. Yaklaşık onda birinin, esas olarak şiddetli ağrı, ateş ve genel hastalık nedeniyle yatarak tedavi gerektirdiğini görüyoruz” diyor.

Victor Westergren devamla, “Bununla birlikte, çoğu insan tedavi olmadan idare eder. O zaman kendinizi izole etmelisiniz. Ancak korona enfeksiyonu durumunda olduğu gibi içeride kalmanız gerekmez. Genellikle, esas olarak virüsün bulaştığı yerde bir kızarıklık olur ve çiçek hastalığınız olduğu sürece kendinizi olabildiğince izole etmelisiniz. Virüs bu şekilde bulaşıcı olmadığı için dışarı çıkmak yasak değil, ancak sosyal temaslarınızı sınırlamanız gerekiyor” diyor.

Avrupa İspanya İngiltere Almanya İsveç Maymun Çiçeği
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ