TİP 1 DİYABET HASTALARININ TEDAVİSİNDE ÇÖZÜM YOLDA

Tip 1 diyabet hastaları için bir tedavi umudu var. Yeni tedavi biçimi test ediliyor. Bilim Radyosu (Vetenskapsradio)’nun haberine göre, Tip 1 diyabet hastası bir hastaya ilk kez genetiği değiştirilmiş hücreler nakledildi. Tedavinin hastalığın yok olmasına yol açması umuluyor.

TİP 1 DİYABET HASTALARININ TEDAVİSİNDE ÇÖZÜM YOLDA
TİP 1 DİYABET HASTALARININ TEDAVİSİNDE ÇÖZÜM YOLDA Admin
Bu içerik 149 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Yöntem, hastanın ön kol kasındaki bir donörden alınan az miktarda insülin üreten hücrenin hastaya verilmesini içeriyor. Amaç, alıcıdaki sağlıklı hücrelerin insülin üretebilmesi ve böylece hastalığın tedavi edilebilmesidir. Bu yöntemin yeniliği, hücrelerin bağışıklık sistemi tarafından tespit edilemeyecek şekilde genetik olarak değiştirilmesidir.

Uppsala Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 40'lı yaşlardaki bir hastaya testi uyguladı. Yeni hücrelerle bir ay süren tedavinin ardından hastanın durumu iyiye gidiyor ve hücreler yaşamaya devam ediyor. Bir sonraki adım, vücut dışında yetiştirilen hücrelerle deneyler yürütmek olacak.

Dört hafta önce, tip 1 diyabet hastası 40'lı yaşlardaki bir kişiye, ön kol kasındaki bir donörden alınan az miktarda insülin üreten hücre nakledildi ve bu durum birçok medya kuruluşunda yer aldı. Amaç, alıcıdaki sağlıklı hücrelerin insülin üretebilmesi ve böylece hastalığın tedavi edilebilmesidir.

Bu durum birçok medya kuruluşunda yer aldı. Amaç, alıcıdaki sağlıklı hücrelerin insülin üretebilmesi ve böylece hastalığın tedavi edilebilmesidir. Uppsala Üniversitesi'nde tıbbi hücre biyolojisi profesörü olan Per-Ola Carlsson, bunun bir tedavi haline gelebilmesi için çok miktarda hücreye ihtiyacımız olduğunu söylüyor.

Tip 1 Diyabet Genetiği değiştirilmiş hücreler Uppsala Üniversitesi Kol kası Prof. Dr. Per-Ola Carlsson Biyoloji
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ