COVİD-19 İLACI ECZANELERDEN DE VERİLECEK

Risk grubundaki kişilerin Covid-19 hastalığına yakalanmaması için verilen Paxlovid ilacı şu ana kadar sadece hastanelerde veriläyordu. Ancak İsveç Radyosu P4 Örebro'nun bildirdiğine göre, bugün itibarıyla ilaç, risk altındaki hastalara ve yaşlılara reçeteyle eczanelerden de alabilecekler.

COVİD-19 İLACI ECZANELERDEN DE VERİLECEK
COVİD-19 İLACI ECZANELERDEN DE VERİLECEK Admin
Bu içerik 520 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İlaç, virüslerin vücutta çoğalmasını önleyerek çalışıyot. Uzman doktor Anna Hedin'e göre ilacın birkaç dezavantajı var ama bir tanesi diğer ilaçlarla çatışabilmesi olarak tanımlıyor. Ayrıca Anna Hedin, ”Paxlovid'i reçete olarak yazmadan önce bunu takip etmeniz önemlidir” diyor.

  • Paxlovid ilacı, Covid-19'a ağır yakalanma riskini azaltmak için şimdi Aralık ayında risk gruplarına verilmeye başlandı. Daha önce hastanelerde veriliyordu, ancak artık yaşlıların yanı sıra risk grubundaki kişilere de sübvanse edilecek.
  • İlacın yaptığı, virüsün vücutta çoğalmamasını sağlamaktır. Dezavantajı ise diğer ilaçlarla karışabilmesidir.
  • Örebro'daki Üniversite Hastanesinde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Anna Hedin, " Paxlovid'i reçete olarak yazmadan önce bunu takip etmeniz önemlidir " diyor.

21 tane uzmanın Expressen gazetesinin ”tartışma” sayfasına yazdıkları makalede ilacın hastalığı ve dolaysıyla yayılmayı önlediği ileri sürülmüştü.

”Küresel korona salgını hala oldukça güncel. Şu anda baskın olan sözde omikron varyantları, özellikle aşılanmış kişilerde önceki varyantlardan daha hafif bir hastalığa neden olur. Ancak, sonbaharda daha da artması beklenen enfeksiyonun son derece yüksek yayılımı, halk sağlığı üzerindeki etkinin somut olduğu anlamına geliyor.”

Exp. link:     Människor i Sverige dör i onödan av covid-19 (expressen.se)

Covid-19 Paxlovid Paxlovid ilacı Eczane Anna Hedin Örebro Hastanesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ