Rus Savaş Uçakları İsveç Hava Sahasını İhlal Etti

STOCKHOLM - Rus savaş uçakların bir tatbikat esnasında İsveç’in Baltık Denizindeki Gotland adası üzerinde hava sahasını ihlal etmeleri İsveç’te büyük yankı uyandırdı. İhlal esnasında İsveç Hava Kuvvetleri’nin hazırlıklı olmayışı ve gereken önlemleri başvurmamaları sert tepkilere yol açtı. Bu konuda birçok uzman hava kuvvetlerinin uçak kaldırmaktan aciz olduklarını yazdı.

Rus Savaş Uçakları İsveç Hava Sahasını İhlal Etti
Rus Savaş Uçakları İsveç Hava Sahasını İhlal Etti
Bu içerik 3814 kez okundu.

 

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak, Rusya’nın İsveç için bir tehdit oluşturmadığı söyledi. Bu açıklama Rusya karşıtı odakları tatmin etmedi. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Milli Savunma Komisyonu’na çağrılarak sorgulandı.

Milli Savunma Komisyonu üyeleri ihlaller konusunda hiçbir bilgilerinin olmadığı dile getirmeleri üzerine Genelkurmay eski başkanı Bengt Gustafsson bunu şaşılacak bir tarafı olmadığını söylerek, “devletin ilgili kurumlarına dört bölgede  yirmi dört saat hazır olacak biçimde filo kurmak istediğimizi ilettik ama, onlar sadece iki savaş uçağının hazır bekletilmesini söylediler. Yeterli kaynaklar olmayınca bu tür olaylar yaşanabiliyor” ifadesini kullandı.
 

Milli Savunma Komisyonu üyesi Liberal Halk Partisi milletvekili Allan Widman İsveç’in tek başına birşey yapamayacağını ifade ederek;”derhal Nato’ya üye olmalıyız. Biz Nato’nun silahlı gücüne ihtiyacı olan bir ülke konumundayız” diyerek, Nato’ya girilmesi gerektiğini savundu.
 

Askeri alanda birçok uzman ihlaller esnasında Rusya’ya karşı kesinlikle en az iki uçak kaldırılarak, kararlılığımızın vurgulanması gerekirdi görüşünü ileri sürerek; “Biz varlığımızı bir başka biçimde gösterebilirdik. Baltık Denizinde oluşturulabilecek dar kapsamlı bir üsle askeri varlığımız hissettirebiliriz” dediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ