DAGENS NYHETER
- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), dünyada meydana gelen silahlı çatışmalar neticesinde sanayileşmiş ülkelere sığınma başvurularının son yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.
- Suudi Arabistan’ın Yemen’e askeri müdahalesinden sonra İran, ateşin tüm bölgeye yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu.
- Sosyal Demokrat Partinin bütçe fazlası oluşturma hedefinden vazgeçildiğini açıklamasından sonra Ilımlı Parti, bu kararın isabetli olup olmadığının Parlamento’da tartışılmasını istedi.
- Suudi Arabistan’ın Yemen’deki isyancılara saldırı başlatması petrol fiyatlarında yükselişe sebep olacak.
- Sigorta şirketi Skandia, 2016 yılının ilk çeyreğinden itibaren Göteborg, Malmö ve Sundsvall’da bazı çalışanlarını işten çıkarmayı planlıyor.
SVENSKA DAGBLADET
- Paskalya haftasında rayların tamiri sebebiyle Stokholm merkez ile Älvsjö arasındaki seferlerin iptal edilmesinden yaklaşık 35 bin yolcu etkilenecek.
- Stokholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü’nden (SIPRI) Peter Wezeman, Suudi Arabistan’ın Yemen’de kullanmak için İsveç’ten almayı planladığı anti tank SAAB Bill 2 füzesinin bu ülkeye satılma kararının hükûmet seviyesinde ele alınması gerektiğini söyledi.
- Ilımlı Parti ülke genelinde iyi sonuçlar alamayan okullara, devlet tarafından farklı metotlar uygulanmasını içeren bazı öneriler gündeme getirdi.
- Germanwings uçağının düşme nedeni belli oldu. Marsilya Savcısı uçağı yardımcı pilotun kasten düşürmüş olabileceğini açıkladı.
AFTONBLADET
- ABD’nin New York kentinin Manhattan bölgesinde bir binada gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Çıkan yangında en az 19 kişi yaralandı.
- Ilımlı Parti içerisinde eski Başbakan Fredrik Reinfelt’e yakın olarak çalışan bir kişinin parti kasasından milyonlarca kron harcadığından şüpheleniliyor.
- İsveç’in Ystad şehrinde geçen yıl karısını öldüren bir kişi 16 yıl hapse mahkûm edildi.
EXPRESSEN
- Merkez Parti’nin Ekonomik Siyasi Sözcüsü Emil Källström, hükûmetin inşaat tadilatı için sağlanan yüzde 50’lik sübvansiyonu yüzde 30’a indirme kararının sadece zengin kişilere yarayacağı iddiasında bulundu.
- İsveç’te uygulanmakta olan televizyon ve radyo vergisi 2020 yılında kaldırılacak.
- Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini izlemek için Nijerya’da bulunan El Cezire televizyonundan iki kişi Maiduguri kentinde kaldıkları otel odasında hükümet güçleri tarafından gözaltına alındı.
İsveç Postası