ARAŞTIRMACILARIN BULUŞU: VİRÜS VÜCUTTA BİR BİÇİMDE MUTASYONA UĞRUYOR

Alfa, beta, delta ve omikron. Pandemi sırasında, koronavirüs mutasyona uğrarken öğrendiğimiz isim bunlardır. Ancak son çalışmalara göre, en yaygın mutasyonun aslında vücudumuz enfekte olduğunda ortaya çıktığı görüldüğünü araştırmacılar ileri sürüyor.

ARAŞTIRMACILARIN BULUŞU: VİRÜS VÜCUTTA BİR BİÇİMDE MUTASYONA UĞRUYOR
ARAŞTIRMACILARIN BULUŞU: VİRÜS VÜCUTTA BİR BİÇİMDE MUTASYONA UĞRUYOR Admin
Bu içerik 726 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Araştırmacılar virüsün yayılma kabiliyetine zarar verebilecek yeni keşfedilen bir koruma mekanizmasının var olduğunu söylüyorlar. Virüsü iyileştiren mutasyonlar hakkında en çok konuşulanlar var. Ancak viroloji doktora öğrencisi Johan Ringlander, mutasyonların büyük çoğunluğunun virüs için iyi olmadığını söylüyor.

İsveç basınında yer alan haberlere göre, Göteborg'daki Sahlgrenska Akademisi'ndeki araştırmacılar, vücudun yerleşik koruma mekanizmasının istilacı bir koronavirüsü biraz daha zararsız bir varyanta nasıl dönüştürdüğünü keşfettiler.

Bu çalışmanın sonuçlarını yazan Johan Ringlander, “Hava yolları da dahil olmak üzere hücrelerimizde bulunan ve koronavirüsü özel bir mutasyona dönüştürebilen ADAR1 enzimidir. Ancak bu bir süpermutasyon olmayacak, ancak çoğu durumda varyant çok kötü olacak ve daha sonra daha fazla yayılmayacak” diyor.

Teori, enzimin iltihaplanmada bir savunma olarak çalıştırılmasıdır. Ringlander’e göre, “Bu muhtemelen iltihabın faydalı bir etkisidir. Genellikle iltihaplanmanın vücuttan bir virüs veya bakteriyi uzaklaştırmak için iyi olduğu durumdur. Bu, muhtemelen bu mutasyonlarla virüsü parçalayan bağışıklık sisteminin iyi kısımlarından biridir” diye ekliyor.

Ayrıca, Johan Ringlander, “Hemen hemen tüm insanların hücrelerinde ADAR1 var. Enzimin düzgün bir şekilde salgılanmasını engelleyen olağandışı hastalıklar vardır. Viral bir hastalığımız olmadığında bile vücutta önemli bir rol oynadığı için ciddi nörolojik hastalıklara yol açar. Ama bu olağandışı bir durumdur. Araştırma dünyasında ATG mutasyonu olarak adlandırılan yeni mutasyon, bu nedenle çok nadiren enfekte kişiden yayılır ancak bu olanaklıdır. Gerçekten sadece 2020 yazında düşük bir enfeksiyon yayılımı olduğunda bir yayılma gördük. Mutasyonun muhtemelen daha güçlü virüs varyantlarının rekabetiyle kötü olduğu için yayılmayı başardı” değerlendirmesini yapıyor.

İsveç virüs mutasyon Göteborg Sahlgrenska Akademisi Johan Ringlander ADAR1 alfa beta delta omikron enzim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ