YENİ KORE, SURİYE Mİ?

1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti’nin ilk yaptığı icraat Başbakan Adnan Menderes’in TBMM’nden izin almadan Amerikan çıkarları için Kore’ye asker göndermesi oldu. Tarih tekerrür mü, ediyor?

YENİ KORE, SURİYE Mİ?
YENİ KORE, SURİYE Mİ?
Bu içerik 1159 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Demokrat Parti iktidara gelir gelmez 1950’de Türk askerini, Meclis kararı bile almadan Kore’ye savaşmaya gönderdi. Çekilme emri nedense zamanında ulaşmayan Türk tugayındaki gencecik insanlarımızın büyük bölümünü Türkiye’den kilometrelerce uzakta, ABD’nin, yayılmacıların çıkarları uğruna yitirdik. TRT’nin sansürüne uğrayan, “Kırmızı gül demet demet / Sevda değil bir alamet / Gitti gelmez o muhannet / Şol revanda balam kaldı” sözleriyle başlayan türkü; “İzmir’den mi kalktı Kore’ye gemi? / Gemi kurban olam getir Eyüb’ü / Çok ağlattın anan ile Baliş’i / Kore senin vatanın mı, yurdun mu? / Gayıbıdın oğlum şehit oldun mu?” dizeleriyle başlayan ağıt, daha nice türkü Kore savaşında yitirilen yiğitler için yakılmıştır.

Bugün Suriye’yi hedefleyen benzer bir süreç içindeyiz. Her gün, Suriye’de kıyım yapıldığı tek tümceyle belgesiz, kanıtsız söylendikten sonra saatlerce dillendirilen saldırı senaryolarıyla halkın beyni yıkanmaya, savaşa hazırlanmaya çalışılıyor. Başta iletişim araçları üzerinden aralıksız kışkırtıcılık yapılıyor. Batılılarca silahlandırılmış, para verilmiş gericiliğin Suriye’de laik kesime karşı terör eylemleri başlattığı, sivilleri, güvenlik güçlerini toplu öldürümlerle hedef aldığı anlatılmıyor. Suriye’nin Alevi köylerinde kıyım yapılıp yapılmadığı hiç sorgulanmıyor. Kışkırtıcılıkla görevli olanlar bu amaçla Türkiye’deki mezhep yapısını bile ilkelce kullanmaktan geri durmuyorlar. Bilinmeli ki ABD ile AB’nin kanla beslenen çıkarları için değil tek yiğidimizin canı, tırnağı bile verilemez. Ülkemizde yok yere yeni ağıtlar yükseltmeye hiçbir kesimin hakkı olamaz.


Kaynak: Cumhuriyet

Kore Kore Savaşı Türk askeri Suriye
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ